10 tips om inbraak te voorkomen

 

1. Ramen en deuren goed afsluiten. Niet alleen ’s nachts, ook overdag en wanneer u even vijf minuten een boodschap moet doen. Gebruik voor deuren het zogenaamde nachtslot; de deur zit niet goed op slot als u de deur achter u dichttrekt. 

 

2. Laat geen sleutels aan de binnenzijde van sloten zitten. Leg de sleutels niet onder de deurmat, de container of een omgekeerde bloempot. 

 

3. Laat niet zien dat u (even) weg bent. Plak dus geen briefjes op de deur en laat geen touwtjes uit de brievenbus hangen. Sluit geen overgordijnen en haal geen planten voor de ramen weg bijvoorbeeld tijdens vakanties.

 

4. Gebruik buitenverlichting. Bijvoorbeeld een lamp die automatisch aangaat als iemand in de buurt van uw woning komt. Beter nog is een lamp met een schemerschakelaar waardoor een lamp automatisch brandt als het donker is. 

 

5. Verstop uw huis niet achter bomen of struiken, schuttingen, schuurtjes of andere obstakels.

 

6. Zet ladders, vuilcontainers en andere dingen waar op geklommen kan worden weg. Breng geen latwerken, pergola´s en dergelijke aan waarlangs een inbreker omhoog kan klimmen. 

 

7. Laat als u ´s avonds niet thuis bent net zoveel licht branden als anders. U kunt dat regelen met tijdklokken. 

 

8. Waardevolle bezittingen zijn extra zorg waarde. Zet ze zo neer, dat ze van buiten af niet zichtbaar zijn. Kleine waardevolle zaken kunt u opbergen in een inbraakwerende kast of vloerkluis. Die zijn in vele soorten en maten te koop. 

 

9. Als u bij u in de buurt iets verdachts ziet, schroom dan niet de politie te bellen. Noteer zomogelijk kentekens en andere bijzondere kenmerken. 

 

10. Wilt u meer informatie over inbraakpreventie of wellicht een inbraakpreventieadvies, dan kunt u op werkdagen tussen 9:00uur en 16:30uur (gratis) bellen met de Helpdesk van het Politiekeurmerk Veilig Wonen: 0800 - 023 1760 (alleen voor de provincie Groningen, Drenthe en Friesland.

 

 


Contactinformatie

U kunt de Stichting Wijkcommissie de Vossenstreek bereiken via het contactformulier op de contactpagina of door een e-mail te sturen naar

info@vossenstreek.nl