Het voederen van vogels bij Valkappel 15 en 17

ingezonden brief,
Geachte heer/mevrouw,

 

Vogels bijvoederenIk woon sinds 2005 met veel plezier in de wijk de Vosholen, aan de Valkappel. Vorig jaar al, maar de laatste tijd helemaal, valt het mij op dat er met grote regelmaat vogels worden gevoerd in de wijk. Dit gebeurt vooral in en om de groenstrook tussen Valkappel 15 en 17.
Daar heb ik op zich helemaal geen moeite mee, maar ik ondervind wel overlast de uitwerpselen die deze vogels achterlaten.

Ik heb mevrouw Boer-de Vries, tevens lid van uw commissie al eens gevraagd om de vogels op een andere plaats te voeren.
Dit is even gebeurd, en de overlast was ook weg. Maar de laatste tijd is het juist veel erger geworden.
Diverse bomen rond de groenstrook hangen vol met pinda's, en regelmatig wordt er ander voedsel gestrooid. Nogmaals, ik heb er begrip voor dat vogels in deze periode bijgevoerd worden, maar het aantal meeuwen en kraaien/roeken dat er op dit moment een paar keer peer dag rond de woning vliegt, gaat mij te ver.

 

Het resulteert erin dat mijn oprit, de beide auto's, de garagedeur, mijn terras met tuinmeubilair en de trampoline etc. elke dag onder de uitwerpselen zitten van deze vogels. Daar zit ik dus niet op te wachten en dat stoort mij steeds meer. Verder weet ik dat er meerdere wijkbewoners in mijn directe omgeving zijn die zich ook hieraan storen.

 

Is het niet mogelijk dat men de vogels voert rond de opnieuw gemaakte bulten vooraan in de wijk? Dat lijkt mij een veel betere plaats, zo kan de natuur zich daar verder ontwikkelen en heb ik niet steeds alles onder de uitwerpselen zitten. Ik klaag niet snel ergens over, maar dit wil ik toch graag kwijt. Is het mogelijk dat er een klein algemeen stukje hieraan gewijd wordt in de wijkkrant??.
U mag dit berichtje wat mij betreft ook doorsturen naar de overige leden van de wijkcommissie, zodat er over meegedacht kan worden.

 

Daarnaast zou ik graag zien dat er in de wijk een aangewezen uitlaatgebied voor honden komt.
Nu ligt alle hondenpoep overal en moet je uitkijken waar je loopt.
Het moet toch mogelijk zijn daar een vast gebied voor te gebruiken?

 

Mocht u naar aanleiding van het bovenstaande vragen en/of opmerkingen hebben, kunt u contact opnemen met de wijkcommissie.

 

Met vriendelijke groeten,
Een medewijkbewoner (Naam en adres bekend bij de wijkcommissie)

 

 

Contactinformatie

U kunt de Stichting Wijkcommissie de Vossenstreek bereiken via het contactformulier op de contactpagina of door een e-mail te sturen naar

info@vossenstreek.nl